Ancorats a el territori

Retorn a la producció de vins de Reus i Riudoms des de 2014

Dedicació

Compromís total de la família per a l’elaboració de productes de qualitat

Passió

Per a nosaltres cada anyada és un buit irresistible que ens arrossega fins millorar en cada verema

Qualitat

Vins artesanals amb màxima exalatació de les peculiaritats del terrer

Valors

Actitud honesta vers el nostre treball i l’herència dels nostres avantpassats

Una mica d'història

00avi2

Situada a la partida de Blancafort dels termes de Reus i Riudoms, és una masia de del S.XIX actualment en propietat de la família Coca-Torrell, en la qual els nostres avantpassats s’hi van establir com mitgers procedents de Vilavella el 1907 després de l’desastre de la fil·loxera.

Durant la primera etapa del S..XX una dotzena de persones vivien al mas amb important autosuficiència alimentària, produïnt blat per al pa, verdura, olivers, bestiar i vinya de macabeu per a elaborar vi i espumós per a consum propi,

Durant la segona etapa del segle XX la fruita seca, l’ametlla i l’avellaner de regadiu van ser els cultius dominants proporcionant molt bones rendes fins a l’entrada al mercat comú.

Ja en el segle XXI amb l’últim relleu generacional s’ha recuperat el cultiu de la vinya per a l’elaboració de vins blancs i negres de qualitat.

El relleu generacional de Mas Amfres

Inspirats per l’amor a la terra i el record de l’esperit de treball de les generacions precedents, hem complert el somni de la continuació de la producció agrícola a Mas Amfres en uns temps en què la joventut tendeix a dedicar-se a altres treballs.

Amb el lideratge de l’enginyer tècnic agrícola i llicenciat en Enologia Joaquim Auqué Coca, s’han pogut produir les primeres anyades amb resultat satisfactori gràcies a la col·laboració de tota la família.

A més de l’objectiu de produir vi de qualitat, el projecte té la vocació de refer la consciència de zona vitícola a la zona del Baix Camp antigament saturada de vinyes des de la riba de la mar fins a la serralada litoral que el delimita.

Condicionat per un terreny calcari molt blanquinós, que dóna nom a la partida de Blancafort, la vinya produeix vins blancs i negres amb identitat pròpia ben reconeixible ja contrastada amb les primeres veremes. Aquest sòl ric en calci, de textura franca però pobre en nutrients, un clima mediterrani suau, el vent de mestral i la marinada sempre presents, i pràctiques agrícoles regeneratives són les principals característiques del terrer. Tot el raïm es cull i selecciona manualment i les fermentacions es duen a terme amb llevats naturals.

DSC_0008

DO Tarragona

DO Tarragona inclou 73 municipis de les comarques de Tarragonès, Baix Ebre, Alt Camp, Baix Camp i Ribera d’Ebre, amb vinyes de plana interior més a sud i vinyes de muntanya baixa cap al nord, que s’enfilen des del mar fins a la serralada litoral. Predominen els vins blancs, encara que també s’elaboren vins rosats i negres.